Møtes til duell

Den forrige sesongen var minnerikt for kombinertlandslaget. Og jammen har de startet godt i år også! VM i Seefeld var tidenes mestvinnende for norsk kombinert med to gull og to sølv. Under Familiehyttas kombinertleker tester vi utøvernes egenskaper også utenfor skisporet.

Det er bare å glede seg, for vi kan forvente intens kniving om seieren når disse sylskarpe konkurransemenneskene møtes til duell under Familiehyttas kombinertleker. Utøverne skal konkurrere individuelt og duellere i typiske hytteaktiviteter under solen på Holmenkollen Park Hotel. Her er en liten smakebit av hva dere kan forvente!

Hinderløype
Smidighet, balanse og en høvelig porsjon kreativitet kreves når utøverne møtes for å forsere ulike hindre under et voldsomt tidspress. Hvem pakker sekken smartest – eller kanskje viktigere- raskest? Det hele avgjøres i en avsluttende øvelse hvor utøverne må forberede et bål.

Fantasifull mimelek
Latteren sitter løst når utøverne møtes for å teste sine mimekunster i en klassisk mimekonkurranse. Utøverne skal på en gitt tid mime utvalgte ord med tegn, gester og kroppsspråk som eneste hjelpemiddel. En god klype fantasi og formidlingsevne forventes når utøverne skal mime typiske hytteaktivterer som «bake boller», «smøre ski» og «stable ved».

Se første episode her

Skjermbilde 2019 07 24 kl 12 21 46 kopi
Skjermbilde 2019 07 24 kl 12 22 58 kopi

Følg med

Hvem som trekker det lengste strået i denne duellen får du vite om kun få uker. Følg med på kombinertguttas høstleker på Facebook her.

Skjermbilde 2019 07 24 kl 12 15 53 kopi
Skjermbilde 2019 07 24 kl 12 31 55 kopi

På lag med vinnerne

Det har vært et historisk år for kombinertlandslaget. Først tok Jan Schmid Norges første individuelle VM-medalje i kombinert på ti år. Senere tok Norge sølv på lagsprinten, før Jarl Magnus Riiber tok Norges første individuelle VM-gull i kombinert på 18 år. På den siste kombinertøvelsen ble det norsk gull i lagkonkurransen for første gang siden VM i Oberstdorf i 2005

-Kombinertlandslaget har levert gode resultater over tid og idretten er en viktig gren for Norges Skiforbund, samt viktig for norsk skisport. Vi håper at vi i fellesskap kan løfte kombinertsporten som idrettsgren, og at idretten kan se resultater av dette fremover, forteller markedsleder, Espen Harald Bjerke. Vårt produktsortiment skal appellere til mennesker som har en aktiv livsstil, og som ønsker nærhet til naturen. Skiidretten og kombinertutøverne er gode ambassadører for nettopp dette. Dessuten har utøverne et vinnende mindset for målsetting og strukturering av hverdagen, noe vår virksomhet kan lære av.

Jørgen Graabak, Jarl Magnus Riiber, Magnus Krog og Espen Andersen utgjør kontinuiteten, mens det er tre nye ansikter på elitelaget fra i fjor. Espen Dahlhaug Bjørnstad etablerte seg i verdenstoppen i vinter, og var selvskreven for kommende sesongs lag. Bjørnstad får med seg Jens- og Einar Oftebro på laget, og brødreparet er en spennende tilvekst på laget. Dermed blir det en blanding av både unge og etablerte utøvere.

Kombinertlandslaget satser også på jenter. Før kommende sesong har Skiforbundet etablert et eget utviklingslag for kombinertjentene. Før VM sesongen til neste år skal det også etableres et elitelag for jentene. -Vi synes det er veldig gøy at det satses på jentene og tilrettelegges for utvikling også på damesiden i sporten. Vi gleder oss til å følge både kombinertgutta og kombinertjentene fremover, sier Espen Harald Bjerke entusiastisk.

MG 4152