Nyttige interiørtips til hytta

Usikker på hvordan du skal innrede en helt ny hytte? Da bør du lese videre. I samarbeid med interiørdesigner på IKEA, Leo K. Nguyen, gir vi deg en rekke tips som kan hjelpe deg på god vei!

5P3A1024

1. Planlegg i god tid

Vi kan ikke poengtere det mange nok ganger: Begynn tidlig – for plutselig står hytta ferdig. Når man har laget en plan er det mye lettere å få ting, farger og rom til å harmonere. Det er heller ikke ukjent at enkelte møbler har lang leveringstid. Start tidlig så er du godt forberedt når du skal ta i bruk hytta. Dessuten vil du med mye større sannsynlighet kunne få flere ting på tilbud. Vinn-vinn!

2. Finn inspirasjon

Det finnes så mange kilder til god inspirasjon, og ofte er det nettopp her du bør starte: let etter inspirasjon! Besøk visningshyttene, les noen interiørmagasiner, gå i butikker, bli inspirert av instagrammerne eller gjør noen flittige søk på Pinterest. Mulighetene er mange. @familiehytta deler ukentlig inspirasjon på sin Instagramkonto. Kanskje du skal begynne her?

IMG 4435
IMG 4434

3. Lag en kollasj

Det høres kanskje banalt ut, men ved å sette sammen bilder til et moodboard står man langt bedre rustet når man skal innrede hytta. Farger, materialer, stil og stemning - grip fatt i saksen og gå løs på interiørmagasiner og ting du har printet ut fra nett. Sortér alle ideene du liker på ett ark, og vipps (!), så har du et utmerket utgangspunkt!

Kollasjweb

4. Personlighet

Finn noe du liker, og ikke det naboen nødvendigvis liker. Trender kommer og går - det viktigste er at du trives der du bor.

Våg å ta i bruk arvegods og andre ting som betyr mye for deg. Tørk støv av gamle krakker, bord og stoler og gi dem nytt liv med et par malingsstrøk. Like fint, og penger spart!

Lag noe selv. Selvgjort er ofte velgjort – det finnes så mye sjel i det som er laget av en selv. Hva med å snekre et lavt utebord av europaller på hjul? Kanskje de gamle melkekassene kan brukes som skohyller eller til oppbevaring av luer, votter og skjerf? Eller hva med å bruke små melkespann til blomsterpotter? Vær kreativ! Hvis ikke du har en hobbysnekker i familien finnes det sikkert andre som velvillig kan hjelpe deg. Og du kan jo alltids legge ut et oppdrag på anbud!

Inger Lise Rasmussen 9 CA9451 B 01 DA 471 E 9808 A551144052 C1

Flyttbart bord

Vi elsker dette mobile bordet laget av en pall, et par planker og noen hjul. Besøk @hyttapamyrulltoppen for mer inspirasjon.

IMG 4430

Vær kreativ

Har du tenkt på at en enkel stubbe kanskje kan bli det perfekte sidebordet du alltid har lett etter? Merk også melkespannene i bakgrunnen som er fylt med naturlige strå på hytta til @hyttapamyrulltoppen.

5. Tenk funksjon

Hytta skal være et sted vi tilbringer tid for å finne ro i sjela og nyte feriedagene. Sørg derfor for at hytta blir et sted for funksjonelle løsninger - da er mye energi og irritasjon spart. Ta mål før du kjøper nye møbler, utnytt høyden i små rom, vurder senger med skuffer til sengetøy og ekstra dyner, utnytt kneveggen på hemsen med en kottdør (fås som tilvalg), eller tenk gjennom hvordan du kan utnytte plassen under trappa. Hva med noen knagger for jakker under trappetrinnene? Eller kanskje et plassbygd skap med skuffer for oppbevaring? Er det en ting vi aldri får nok av, så er det oppbevaringsplass!

Sofaen er hyttas kanskje største møbel. Tenk derfor nøye gjennom hvilken modell du går for. Hvor store deler av sofaen er det du egentlig bruker. Må sofaen stå helt inntil veggen eller kan den plasseres med luft fra veggen? En hjørnesofa vil kanskje spise opp store deler av rommet. Mange opplever at hjørneseksjonen ofte står ubrukt. Vurder derfor behovet ditt først!

Praktisk i høyden

Disse hytteeierne har valgt en plassbygget løsning i ett av rommene i oppstuen. Sengene har praktiske skuffer for oppbevaring av sengetøy og dyner.

5 P3 A1057
5 P3 A1058

Smart køyeseng

Snakk om å utnytte høyden i rommet! Her er det i tillegg gjort plass til et praktisk og stilfullt skap til oppbevaring. Og det kan vi jo som kjent aldri få nok av!

IMG 4436

6. Skap den riktige stemningen

Det er ofte de små detaljene som skaper helhet og trivsel. Tenk derfor gjennom hvordan du skal kombinere farger, tekstiler, interiør og pyntegjenstander. Her er noen tips:

Tenk monokromt. Gå for en eller to farger du liker og bruk nyanser av disse når du innreder med gardiner, puter, og pyntegjenstander. Da vil du oppleve å få en gjennomgående stil. Et tips er å se til skogen og fjellet for å finne farger. Vi vil jo aller helst ta med oss naturen inn.

Tekstiler. Bruk gjerne tykke tekstiler som ull, filt, saueskinn, fløyel for å skape en lun følelse i rommet. Kombiner gjerne med lettere tekstiler som lin, bomull og sateng som puster godt. Kombinasjonen av tykke og tynne tekstiler vil bidra til å skape balanse mellom tungt og lett.

Levende lys. Det er lite som er mer stemingsfullt enn levende lys. Bruk gjerne ulike typer lysholdere, lyslykter og lysestaker i forksjellige høyder for å skape dynamikk. Husk å ikke la det brenne uten tilsyn. Et godt tips er å erstatte stearinlysene med LED-lys i de rommene du normalt ikke befinner deg i. Alternativt kan du benytte noen passende lykter i et hjørne.

Glem ikke at vi bruker alle sansene til å danne oss en følelse. Duftlys og duftpinner kan faktisk bidra til å påvirke humøret ditt. Finn derfor en eller flere lukter du liker og bruk dem etter behov.

Dekor fra naturen. Fine dekorasjoner trenger ikke å koste skjorta. Og vi trenger heller ikke å dra langt for å finne fine ting. Nei, faktisk ikke lenger enn rett på utsiden av hyttedøra. Hva er vel ikke finere enn å pynte bordet med litt lyng på høsten, noen grønne strå på sommeren eller litt gran til vinteren? Dette er en fin måte å kunne bringe årstidene inn i hytta på.

Hentet fra naturen

To nydelige hytter med sans for detaljer! @solenghytta har hentet grener fra naturen og hengt opp tallerkner på veggen for å tilføre noe personlig. @hyttapamykingstolen har tent lys og dekorert bordet med de nydeligste blomstene hentet fra naturen.

IMG 4418
IMG 4417

Fargerike detaljer

Vi elsker fargesammensetningen av beige og oransje i forskjellige nyanser hos @casanero. Fargene finner du også igjen i det flotte teppet under stuebordet.

IMG 4422
IMG 4423

Vakkert og vågalt

Mange velger ofte en grå sofa, men hvorfor ikke være litt vågal? Vi slutter aldri å like denne sennepsgule sofaen i hytta til @hyttedrommenvar. Detaljer i grå og sort balanserer det hele.

IMG 4427
IMG 4426

Til slutt

Ha det gøy! Lek deg og gjør hytta til din egen. Lykke til med innredningen!

Har du noen gode forslag?

Vi mottar gjerne andre tips eller idéer til innredning på hytta som kan være nyttig. Send en mail til mb@fhgruppen.no med forslagene dine, så deler vi gjerne gode tips videre!